Zoekwoordenonderzoek

De eerste stap in het optimaliseren van een website voor zoekmachines is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. In dit onderzoek wordt gekeken naar het zoekvolume voor relevante zoekwoorden voor de website. Door bestaande pagina’s en websites van concurrenten te analyseren, het spotten van nieuwe kansen en ontbrekende zoekwoorden te identificeren kan er een plan van aanpak gemaakt worden. Aan de hand van dit zoekwoordenonderzoek kan worden begonnen met de zoekmachineoptimalisatie van de website en de linkbuilding.

Zoekwoordenonderzoek uitvoeren

Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is een ontzettend belangrijke stap in het SEO-proces. Onze linkbuilding experts gebruiken hiervoor tools van Google en andere premium SEO tools. Door deze tools te gebruiken kan er een zo breed mogelijk onderzoek gedaan worden, waarbij elk relevant zoekwoord wordt meegenomen.

Het belang voor linkbuilden

Bij het plaatsen van externe links is het belangrijk om een breed scala aan anchors te gebruiken. Hierdoor wordt voorkomen dat een website kan worden gezien als overgeoptimaliseerd. Bovendien kan door het gebruik van meerdere anchors in de linkbuilding ook de vindbaarheid op meerdere zoekwoorden worden verhoogd.

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Ons team van linkbuilding experts kan voor elke website een goed backlinkprofiel neerzetten. Drive Thru Digital beschikt over een uniek publicatienetwerk, met meer dan 250.000 publicatiemogelijkheden. Binnen elke branche kunnen we kwalitatief goede links plaatsen op relevante websites. Wij denken mee over de juiste linkbuilding strategie en zetten de links uit naar publishers binnen ons uitgebreide netwerk.