Om hoog te scoren in Google moet je actief bezig zijn met SEO. SEO is complex en bestaat uit veel aspecten, één daarvan is het opbouwen van een hoge domein autoriteit. Een hoge domein autoriteit kan doorslaggevend zijn wanneer de techniek en de content van jouw website vergeleken met die van jouw concurrent gelijkwaardig zijn. Dan wordt de beste positie vergeven aan de hand van welke website de hoogste domein autoriteit heeft. Maar wat houdt domein autoriteit nou precies in en hoe zorg je ervoor dat jouw domein autoriteit omhoog gaat? Wij leggen het je in dit artikel haarfijn uit, dus lees snel verder!

Hoe krijg je een hoge domein autoriteit?

Een sterke domein autoriteit is belangrijk want dat betekent dat Google jouw website relevant vindt voor een bepaald onderwerp. Dit wordt vervolgens weer beloond met hogere rankings in de zoekmachine. Maar hoe zorg je ervoor dat Google jou interessant en belangrijk gaat vinden?
Google vindt websites die veel signalen krijgen van andere websites, in de vorm van linkjes, belangrijk voor die onderwerpen waar de link en anchor teksten over gaan. Het plaatsen van zo’n linkje betekent eigenlijk: Hier kan je informatie vinden over dit onderwerp! Dus hoe meer websites naar jouw website verwijzen door middel van het plaatsen van een backlink, hoe sterker het signaal is dat Google krijgt dat jouw website relevant is voor dat onderwerp.

Zorg voor een natuurlijk backlink profiel

Wel is het belangrijk dat je nu niet als een malle linkjes overal gaat plaatsen naar jouw website, maar dat je hier zorgvuldig mee omgaat. Het is namelijk niet de bedoeling dat jouw backlinkprofiel spammy wordt. Een natuurlijk backlinkprofiel bouw je op door niet alleen naar de homepagina te linken, maar ook de belangrijke categoriepagina’s van jouw website mee neemt in de linking strategie.

Hoeveel waarde heeft een backlink?

Verder is het van belang om naast statische links, ook kwaliteitslinks te plaatsen in de vorm van artikelen. Hierbij is het nog beter als deze artikelen worden geplaatst op websites die aansluiten bij de branche én als deze websites zelf ook een hoge domein autoriteit hebben.

Artikelen hebben meer waarde dan statische links, aangezien artikelen vaak maar 1 of een paar links per pagina plaatsen. De waarde van deze pagina waarop de link staat wordt dus (bijna) geheel overgegeven aan jouw website. Terwijl een statische link vaak op een startpagina wordt geplaatst, waar tientallen andere links op staan. Hierdoor wordt de waarde van de pagina waar de link opstaat dus gedeeld door alle websites waarnaar de pagina verwijst.

Al met al, een hoge domein autoriteit is belangrijk voor SEO en dus voor de posities die jij behaald in de zoekmachine. Om te zorgen dat jouw domein autoriteit omhoog gaat is het van essentieel belang om goede backlinks te plaatsen die een natuurlijk backlinkprofiel creëren. Onze specialisten helpen je graag verder met het opbouwen van jouw backlinkprofiel! Klik hier om contact met ons op te nemen.